Υλικά (6-8 μερίδες)
4 πράσινα μήλα
λίγο χυμό λεμονιού
330 ml. μπύρα
100 ml. χυμός πορτοκαλιού
1 κουταλάκι γεμάτο μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά ζάχαρη
400 γρ. αλεύρι
200 γρ. ζάχαρη
1 κουταλιά κανέλα
ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
λίγο χυμό λεμονιού
330 ml. μπύρα
100 ml. χυμός πορτοκαλιού
1 κουταλάκι γεμάτο μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά ζάχαρη
400 γρ. αλεύρι
200 γρ. ζάχαρη
1 κουταλιά κανέλα
ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μπολ τη μπύρα, τον χυμό πορτοκαλιού, το μπέικιν πάουντερ, την μια κουταλιά ζάχαρη και ανακατεύουμε με το σύρμα.Ρίχνουμε και το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.
Καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε σε ομοιόμορφες ροδέλες, και τα αλείφουμε με λεμόνι για να μην μαυρίσουν.
Σε βαθύ πιάτο ανακατεύουμε την κανέλα με τη ζάχαρη.
Παίρνουμε μία - μία τις ροδέλες του μήλου, βουτάμε στο χυλό και τηγανίζουμε στο καυτό λάδι.
Βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας να φύγει το λάδι και αμέσως βουτάμε καλά και από τις δύο μεριές στην κανελοζάχαρη.