Μαρμελάδα κυδώνι 12 ψήφοι

Από ΑΝΔΡΕΑΣ Α.
Μαρμελάδα κυδώνι
Μια νοστιμότατη και αρωματική μαρμελάδα που διαφέρει, γιατί ψήνεται στον φούρνο.
 
 

Υλικά

1 κιλό κυδώνια
900 γρ. ζάχαρη
3 κούπες νερό
αρμπαρόριζα
βανίλια
κονιάκ

Εκτέλεση

Βράζουμε στις 3 κούπες νερό τα κυδώνια και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ. Κατόπιν τα αναμιγνύουμε με τη ζάχαρη και την αρμπαρόριζα. Αδειάζουμε το μίγμα σε ταψί και το ψήνουμε στο φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία ανακατεύοντας συχνά έως ότου πάρει κόκκινο χρώμα και δέσει η μαρμελάδα. Τη βγάζουμε από το φούρνο και ρίχνουμε την βανίλια. Ανακατεύουμε λίγο. Την αδειάζουμε ζεστή σε βάζα και όταν κρυώσει καλύπτουμε την επιφάνεια μα λίγο κονιάκ.
Βεβαία αυτό είναι προαιρετικό. Το έχω δώσει και στη μαρμελάδα σύκο, επίσης κι εκεί είναι προαιρετικό. Δίνει άρωμα περισσότερο και προστατεύει τη μαρμελάδα λόγω της οξύτητας του αλκοόλ από τη μούχλα.
4 αστέρια από 12 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες