Υλικά
1 κιλό κυδώνια
χυμός λεμονιού
1 βανίλια
3 1/2 φλιτζ. ζάχαρη
χυμός λεμονιού
1 βανίλια
3 1/2 φλιτζ. ζάχαρη
Εκτέλεση
-Πλένετε τα κυδώνια και τα σκουπίζετε-Τα κόβετε σε μέτρια κομμάτια και τα βάζετε σε μία κατσαρόλα με νερό που έχετε προσθέσει τον χυμό λεμονιού και αφήνετε μία ώρα
-Ξεφλουδίζετε τα κυδώνια και αφαιρείτε και τους σπόρους
-Τοποθετείτε τα κυδώνια μαζί με τους σπόρους σε ένα λινό πανί και τα δένετε σφικτά
-Σε μία κατσαρόλα βάζετε 8 ποτήρια νερό, βυθίζετε το πανί με τα κυδώνια μέσα, σκεπάζετε και αφήνετε να βράσει αρκετή ώρα
-Αφαιρείτε το πανί και με ένα κουτάλι στύβετε τους σπόρους πάνω από την κατσαρόλα
-Στύβετε κατόπιν τα κυδώνια
-Βράζετε όλα αυτά μέχρι να μείνουν 3 φλιτζ.
-Προσθέτετε την ζάχαρη και λίγο χυμό λεμονιού
-Αφήνετε να βράσουν μέχρι να γίνει ο πελτές
-Μπορείτε να το δείτε εάν ρίξετε μία σταγόνα από το μείγμα σε ένα ποτήρι και εάν κρατήσει και δεν λιώσει αμέσως, ο πελτές είναι έτοιμος
-Προσθέτετε την βανίλια και αποσύρετε από την φωτιά