Μακαρονάκι με γλυκόξινες γαρίδες 5 ψήφοι

Μακαρονάκι με γλυκόξινες γαρίδες
 
 

Υλικά (6 μερίδες)

1 κουταλιές ελαιόλαδο,
500 γρ. μεγάλες, ωμές γαρίδες ξεφλουδισμένες
2 φλιτζ. ανανάς κομμένος σε κύβους
2 φλιτζ. παπάγια ξεφλουδισμένη και κομμένη σε κύβους
350 ml χυμός πορτοκαλιού
1/4 φλιτζ. ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι
2 κουταλάκια χυμός λεμονιού
1/4 φλιτζ. λευκό ξύδι
4 κουταλάκια κορνφλάουρ
1/3 φλιτζ. φρέσκα φύλλα κολίαντρου κομμένα
500 γρ. μακαρονάκι ή κοχύλι βρασμένο και στραγγισμένο

Εκτέλεση

1. Ζεσταίνουμε το λάδι σε αντικολλητική κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή
φωτιά. Προσθέτουμε τις γαρίδες και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά. Τις βγάζουμε
από την κατσαρόλα και τις βάζουμε στην άκρη.
2. Βάζουμε τον ανανά, την παπάγια, το χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη,
το αλάτι και το χυμό λεμονιού στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε το ξύδι
με το κορνφλάουρ, ώσπου το μίγμα να γίνει ομοιόμορφο. Προσθέτουμε
το μίγμα στην κατσαρόλα. Αφήνουμε να βράσει για 1 λεπτό, ή ώσπου να
γίνει παχύρρευστο, ενώ ανακατεύουμε συνεχώς.
3. Επαναφέρουμε τις γαρίδες στην κατσαρόλα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και
βράζουμε για 1 λεπτό ή ώσπου να ζεσταθεί καλά, ενώ ανακατεύουμε συνεχώς.
Το βγάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε ανακατεύοντας το φρέσκο κολίαντρο.
4. Σερβίρουμε πάνω στο βρασμένο ζυμαρικό.
1 αστέρια από 5 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες