Γαρίδες φρα διαβολο με ζυμαρικά
Η έκφραση FRA DIAVOLO αναφέρεται σε πιπεράτα πιάτα Σημαίνει τον "Αδελφό Διάβολο" και αναφέρεται σε ένα Σικελό Ρομπέν των Δασών, τον Michele Pezza (1771-1806), που μεταμφιέζονταν σε Φραγκισκανό μοναχό, και τον αποκαλούσαν έτσι. Παίρνει χρόνο μέχρι να μειωθεί η σάλτσα και να γίνει νοστιμότερη. Εύκολα το κάνουμε όσο καυτερό θέλουμε μεταβάλλοντας την ποσότητα του καυτερού λαδιού τσίλι ή προσθέτοντας καυτερές κόκκινες πιπεριές λιωμένες.
Υλικά (4-6 μερίδες)
450 γρ. γαρίδες ξεφλουδισμένες
ζυμαρικό της επιλογής μας
τυρί τσένταρ τριμμένο
1 κονσέρβα τομάτες (400 γρ.)
1 κονσέρβα σάλτσα τομάτας (600 γρ.)
4 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα
4 σκελίδες σκόρδο κομμένες
3 κουταλιές ελαιόλαδο
3 κουταλάκια νιφάδες από κόκκινο πιπέρι
3 κουταλάκια βασιλικός
1 κουταλάκι ρίγανη
ζυμαρικό της επιλογής μας
τυρί τσένταρ τριμμένο
1 κονσέρβα τομάτες (400 γρ.)
1 κονσέρβα σάλτσα τομάτας (600 γρ.)
4 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα
4 σκελίδες σκόρδο κομμένες
3 κουταλιές ελαιόλαδο
3 κουταλάκια νιφάδες από κόκκινο πιπέρι
3 κουταλάκια βασιλικός
1 κουταλάκι ρίγανη
Εκτέλεση
1. Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο ελαιόλαδο σε ελαιόλαδο για 3 λεπτά και προσθέτουμε τα λοιπά συστατικά. Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.2. Προσθέτουμε τις γαρίδες και σιγοβράζουμε μέχρι να ασπρίσουν, περίπου για 4 λεπτά.
3. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό και ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα.
4. Ρίχνουμε από πάνω τριμμένο τυρί τσένταρ και σερβίρουμε.