Γλυκόξινες γαρίδες με σάλτσα 3 ψήφοι

Γλυκόξινες γαρίδες με σάλτσα
 
 

Υλικά (4-6 μερίδες)

500 γρ. γαρίδες καθαρισμένες και στεγνωμένες.

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΑΡΙΣΜΑ:
1 αυγό ελαφρά χτυπημένο
1 κοφτό κουταλάκι αλάτι
3 κουταλιές κορνφλάουρ
40 γρ. αλεύρι
6 κουταλιές ζωμός κοτόπουλου

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ:
2,5 κουταλιές λάδι
1 κοφτό κουταλάκι σκόρδο ψιλοκομμένο
2 πράσινες πιπεριές μεγάλες κομμένες σε τετράγωνα των 2 εκ.
2 καρότα κομμένα σε λεπτές λωρίδες
6 κουταλιές ζωμός κοτόπουλου
3 κουταλιές ζάχαρη
3 κουταλιές ξύδι κόκκινο
1 κουταλάκι σόγια σος
2,5 κουταλιές τσαγιού κορνφλάουρ αραιωμένο με 5 κουταλάκια νερό

Εκτέλεση

1. Ξεφλουδίζουμε και στεγνώνουμε τις γαρίδες, αφαιρώντας τη φλέβα της ράχης.
2. ΠΑΝΑΡΙΣΜΑ Ανακατεύουμε τα υλικά αυτά σε ένα μπολ και τα τηγανίζουμε σε τηγάνι με 2,5 κύπελλα λάδι για 5-6 λεπτά και στη συνέχεια τα διατηρούμε ζεστά σε ελαφρό φούρνο.
3. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΑΛΤΣΑΣ Προθερμαίνουμε το τηγάνι για 30. δευτερόλεπτα. Βάζουμε μέσα λάδι και το ανακατεύουμε για άλλα 30 δευτερόλεπτα. Αν καπνίζει κατεβάζουμε τη φωτιά. Βάζουμε σκόρδο, πιπεριά, καρότο και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά. (Μην τα κάψουμε!!) Προσθέτουμε ζουμί κοτόπουλου, ζάχαρη, σόγια σως, ξύδι και βράζουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Ανακατεύοντας ρίχνουμε το κορνφλάουερ και βράζουμε λίγο ακόμα.
4. ΤΕΛΙΚΟ Περιχύνουμε τις γαρίδες και το σερβίρουμε σε θερμαινόμενο δοχείο.
3 αστέρια από 3 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες