Υλικά (6 μερίδες)
1 κιλό καλαμαράκια κατεψυγμένα ροδέλες
2/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο
5 κουταλιές τοματοπολτός
3 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα
1 κ.γ. πιπέρι μαύρο
αλάτι κατά τη γεύση
600 γρ. μακαρόνια βρασμένα και στραγγισμένα
2/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο
5 κουταλιές τοματοπολτός
3 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα
1 κ.γ. πιπέρι μαύρο
αλάτι κατά τη γεύση
600 γρ. μακαρόνια βρασμένα και στραγγισμένα
Εκτέλεση
1. Βράζουμε τα καλαμαράκια μαζί με το λάδι και το κρεμμύδι (αν θέλουμε το τσιγαρίζουμε πριν). Προσθέτουμε το πιπέρι και βράζουμε μέχρι να μείνει 1 φλιτζάνι νερό.2. Δοκιμάζουμε τα καλαμαράκια αν έχουν γίνει, προσθέτουμε τον τοματοπολτό και το αφήνουμε να στίψει από νερό. Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος ανακατεύουμε με ένα κουτάλι προσεκτικά για να μην κολλήσει.
3. Στο μεταξύ έχουμε μόλις στραγγίσει τα μακαρόνια πάνω στα οποία ρίχνουμε τη σάλτσα και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε αμέσως.