Υλικά (4-6 μερίδες)
1 μικρό χταπόδι (περίπου 1,5 κιλό), καλά γουλισμένο και πλυμένο, χωρίς το στόμα
1 πράσινη καυτερή πιπεριά κομμένη
1/2 φλιτζ ελαιόλαδο
250 γρ τομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε μικρούς κύβους
λίγα κλαράκια δεντρολίβανου
1 δαφνόφυλλο
3 σκελίδες σκόρδο κομμένες
λίγη ρίγανη
1 κουταλάκι σπόροι κύμινου
αλάτι και πιπέρι
μαϊντανός κομμένος
500 γρ σπαγγέτι
1 πράσινη καυτερή πιπεριά κομμένη
1/2 φλιτζ ελαιόλαδο
250 γρ τομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε μικρούς κύβους
λίγα κλαράκια δεντρολίβανου
1 δαφνόφυλλο
3 σκελίδες σκόρδο κομμένες
λίγη ρίγανη
1 κουταλάκι σπόροι κύμινου
αλάτι και πιπέρι
μαϊντανός κομμένος
500 γρ σπαγγέτι
Εκτέλεση
1. Σκεπάζουμε τον πάτο της κατσαρόλας με λάδι, προσθέτουμε το δεντρολίβανο, το δαφνόφυλλο, τη ρίγανη, του σπόρους κύμινου, το μαϊντανό, την καυτερή πιπεριά, τις τομάτες και το κομμένο σκόρδο. Τοποθετούμε το χταπόδι πάνω στο μίγμα αυτό και προσθέτουμε αλατοπίπερο. Καλύπτουμε σφιχτά την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 45 λεπτά περίπου.2. Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε τα σπαγγέτι και τα μεταφέρουμε σε μια ζεστή πιατέλα σερβιρίσματος. Αναμιγνύουμε τη σάλτσα από το χταπόδι με τα σπαγγέτι και τα σερβίρουμε καυτά.