Λιγκουίνι με μεθυσμένο σολομό 3 ψήφοι

Από ΛΙΑ Ο.
Λιγκουίνι με μεθυσμένο σολομό
Ελαφριά, γευστική, υγιεινή.
 
 

Υλικά (4 μερίδες)

200 γρ. καπνιστό σολομό Νορβηγίας κομμένο σε λεπτές λωρίδες
1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
1 μέτριο κολοκυθάκι κομμένο σε πολύ λεπτές ροδέλες
1/2 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε μπαστουνάκια
1/2 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε μπαστουνάκια
1/2 πράσινη πιπεριά κομμένη σε μπαστουνάκια
8 ντοματάκια Σαντορίνης ζεματισμένα για να φεύγει η φλούδα και περασμένα από τον τρίφτη ή 1 μικρή ντομάτα (κατά τον ίδιο τρόπο) ή 6 κ σ κονκασέ
3 κ.σ. κρέμα γάλακτος light
2 ποτήρια του κρασιού λευκό κρασί (κατά προτίμηση μοσχοφίλερο)
2 κ.σ. μαϊντανό
ελαιόλαδο, αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση

Τσιγαρίζουμε σε λίγο λάδι (όσο να σκεπάσει το πάτου από το σκεύος μας)το κρεμμύδι, προσθέτουμε κολοκυθάκι και τις πιπεριές, αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε να μαραθούν. Βάζουμε το σολομό να πάρει λίγο χρώμα και σβήνουμε με το κρασί. Αφού εξατμιστούν τα 2/3 του κρασιού προσθέτουμε την ντομάτα και την κρέμα γάλακτος. Αφήνουμε να πάρει μία βράση και ρίχνουμε τα liguini στην κατσαρόλα με τη σάλτσα και ανακατεύουμε.

Παραλλαγή: αντί για κρασί μπορούμε να βάλουμε ούζο.
2 αστέρια από 3 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες