Υλικά (4-6 μερίδες)
16 σκελίδες σκόρδο αξεφλούδιστες
500 γρ. γαρίδες καθαρισμένες
1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
3 φλιτζ. παχιά κρέμα
500 γρ. λιγκουίνια
1/2 φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 φλιτζ. τυρί παρμεζάνα φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
1. Βάζουμε να βράσει μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό σε δυνατή φωτιά. Βράζουμε το σκόρδο για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τις γαρίδες και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και μόλις να γίνουν. Στραγγίζουμε. Ξεφλουδίζουμε και ψιλοκόβουμε το σκόρδο.2. Ζεσταίνουμε λάδι σε μια βαριά αντικολλητική χύτρα σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο για 1 λεπτό. Προσθέτουμε την κρέμα, κατεβάζουμε τη φωτιά στο χαμηλό και σιγοβράζουμε για 3-4 λεπτά μέχρι η κρέμα να αρχίσει να πήζει. Ρίχνουμε ανακατεύοντας τις γαρίδες, το μαϊντανό και την παρμεζάνα. Βάζουμε αλατοπίπερο κατά τη γεύση.
3. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό, το μεταφέρουμε σε ένα μπολ σερβιρίσματος, το αναμιγνύουμε με τη σάλτσα και σερβίρουμε.
|