Υλικά (4 μερίδες)
16 σκελίδες σκόρδο ακαθάριστες
500 γρ. γαρίδες καθαρισμένες
1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
3 φλιτζ. παχιά κρέμα
500 γρ. λιγκουίνια
1/2 φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 φλιτζ. τυρί παρμεζάνα
Εκτέλεση
1. Βράζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό σε δυνατή φωτιά. Βράζουμε το σκόρδο για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και τις γαρίδες και βράζουμε για 2-3 λεπτά. Μέχρι οι γαρίδες να ροδίζουν και μόλις να γίνουν. Με ένα τρυπητό κουτάλι βγάζουμε τις γαρίδες καθώς και το σκόρδο, το οποίο και καθαρίζουμε.2. Στο ίδιο νερό βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό.
3. Στο μεταξύ ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη αντικολλητική κατσαρόλα και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Σοτάρουμε το σκόρδο για 1 λεπτό. Προσθέτουμε την κρέμα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι η κρέμα να αρχίσει να γίνεται παχύρρευστη. Ρίχνουμε ανακατεύοντας τις γαρίδες, το μαϊντανό και την παρμεζάνα. Βάζουμε αλατοπίπερο κατά τη γεύση.
4. Αναμιγνύουμε τη σάλτσα με το ζυμαρικό και σερβίρουμε αμέσως.