Υλικά (4 μερίδες)
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/4 φλιτζάνι μαϊντανός ψιλοκομμένος
1/2 φλιτζάνι ξηρό βερμούτ
1/3 φλιτζάνι χυμός λεμονιού
1,5 κουταλάκι ρίγανη ξηρή
24 γαρίδες ωμές, καθαρισμένες, χωρίς τη φλέβα της ράχης
αλάτι και πιπέρι φρεσκοαλεσμένο
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/4 φλιτζάνι μαϊντανός ψιλοκομμένος
1/2 φλιτζάνι ξηρό βερμούτ
1/3 φλιτζάνι χυμός λεμονιού
1,5 κουταλάκι ρίγανη ξηρή
24 γαρίδες ωμές, καθαρισμένες, χωρίς τη φλέβα της ράχης
αλάτι και πιπέρι φρεσκοαλεσμένο
Εκτέλεση
1. Αναμιγνύουμε τα πρώτα 6 συστατικά σε μια μέτρια κατσαρόλα και αφήνουμε να πάρουν βράση πάνω σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά. Τη βγάζουμε από τη φωτιά. Δοκιμάζουμε και βάζουμε αλατοπίπερο κατά τη γεύση. Αφήνουμε να κρυώσει.2. Απλώνουμε τις γαρίδες σε μια στρώση σε ένα ταψί. Ρίχνουμε το μίγμα του βερμούτ πάνω στις γαρίδες. Αφήνουμε να μαριναριστούν σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για 1 ώρα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 18οC. Ψήνουμε τις γαρίδες, ρίχνοντας μια-δυο φορές από πάνω κουταλιές μαρινάδας, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν διαφανείς, περίπου για 15-20 λεπτά. Τις σερβίρουμε ζεστές.