Υλικά (4-6 μερίδες)
500 γρ σπαράγγια ζεματισμένα και κομμένα σε κομμάτια των 2,5 εκατοστών.
6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
500 γρ ζυμαρικό (λιγκουίνια ή φετουτσίνια)
1 φλιτζ τόνος κομματιασμένος
1/2 φλιτζ ζαμπόν κομμένο σε λεπτές λωρίδες
8-10 μεγάλες ελιές κομμένες σε φέτες
2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού ή ξύδι
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
1. Ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το σκόρδο για 1 λεπτό. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό.2. Αναμιγνύουμε το ζυμαρικό με το λάδι και το σκόρδο σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε τα λοιπά συστατικά και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε σε θερμοκρασία περιβάλλοντος ή το παγώνουμε, αν θέλουμε.