Υλικά (4 μερίδες)
500 γρ. καλαμαράκια καθαρισμένα και πλυμένα
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 ματσάκι μαϊντανός κομμένος
1 μικρή καυτερή πιπεριά κομμένη
1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
1 φλιτζ. ξηρό λευκό κρασί
350 γρ.λιγκουίνια
αλάτι και πιπέρι,
Εκτέλεση
1. Σε ένα μεγάλο βαρύ τηγάνι σοτάρουμε για λίγα λεπτά στο λάδι το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον μαϊντανό και την πιπεριά.2. Προσθέτουμε τα καλαμαράκια και μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά.
3. Προσθέτουμε το κρασί και ίση ποσότητα νερού, ξανασκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για άλλα 20 λεπτά.
4. Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε τα λιγκουίνια, τα βάζουμε στη σάλτσα και ανακατεύουμε καλά για λίγο πάνω από δυνατή φωτιά. Σερβίρουμε αμέσως σε ζεσταμένα πιάτα.