Υλικά (4 μερίδες)
250 γρ μεγάλες γαρίδες, καθαρισμένες και κομμένες στα δυο κατά μήκος
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
250 γρ μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες
1/2 κεφάλι μπρόκολο κομμένο σε ανθάκια
1 φλιτζ ζωμός κοτόπουλου
1/8 φλιτζ λευκό κρασί (προαιρ.)
3 κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα σε φέτες
τυρί παρμεζάνα φρεσκοτριμμένο
250 γρ λιγκουίνια ξηρά ή φρέσκα
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά βούτυρο
3 κουταλιές μαϊντανός κομμένος
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
250 γρ μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες
1/2 κεφάλι μπρόκολο κομμένο σε ανθάκια
1 φλιτζ ζωμός κοτόπουλου
1/8 φλιτζ λευκό κρασί (προαιρ.)
3 κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα σε φέτες
τυρί παρμεζάνα φρεσκοτριμμένο
250 γρ λιγκουίνια ξηρά ή φρέσκα
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά βούτυρο
3 κουταλιές μαϊντανός κομμένος
Εκτέλεση
1. Σοτάρουμε το σκόρδο, τα κρεμμυδάκια και τις γαρίδες στο ελαιόλαδο, μέχρι οι γαρίδες να ροδίσουν και να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου και το κρασί και σιγοβράζουμε για 2-3 λεπτά.2. Σοτάρουμε χωριστά τα μανιτάρια στο βούτυρο σε δυνατή φωτιά μέχρι να γίνουν ελαφρά, ανακατεύοντας συνεχώς για 2-3 λεπτά. Τα βάζουμε στην άκρη.
3. Κόβουμε τα ανθάκια από το μπρόκολο και τα ρίχνουμε σε βραστό νερό που κοχλάζει, τα ζεματίζουμε για 3 λεπτά, τα στραγγίζουμε και τα ανακατεύουμε με το μίγμα της γαρίδας.
4. Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε τα λιγκουίνια, τα ανακατεύουμε με το μίγμα της γαρίδας, ρίχνουμε από πάνω τα μανιτάρια, ρίχνουμε και μαϊντανό και τυρί παρμεζάνα.
5. Σερβίρουμε αμέσως με μια ανάμικτη σαλάτα λαχανικών και τραγανό μαύρο ψωμί.