Υλικά
1 συσκευασία λαζάνια
500 γρ. κρέμα γάλακτος
1/2 κρεμμύδι τριμμένο
500 γρ. σπανάκι
500 γρ. τυρί τριμμένο
4 κουταλιές φρυγανιά τριμμένη
6 φέτες ζαμπόν ή γαλοπούλα
3 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
500 γρ. κρέμα γάλακτος
1/2 κρεμμύδι τριμμένο
500 γρ. σπανάκι
500 γρ. τυρί τριμμένο
4 κουταλιές φρυγανιά τριμμένη
6 φέτες ζαμπόν ή γαλοπούλα
3 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Καταρχήν ζεματίζουμε ελαφρά τα λαζάνια. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε λίγο νερό και ρίχνουμε για 2 λεπτά ένα ένα τα λαζάνια. Τα βγάζουμε από την κατσαρόλα αλλά φροντίζουμε να μην τα τοποθετήσουμε το ένα πάνω στο άλλο γιατί θα κολλήσουν. Σε ένα πυρέξ ρίχνουμε λίγη από την κρέμα γάλακτος μέχρι να καλυφθεί η επιφάνεια ώστε να μην κολλήσουν τα λαζάνια στον πάτο με το ψήσιμο. Απλώνουμε δύο στρώσεις λαζάνια φροντίζοντας ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνεια του πυρέξ. Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σπανάκι. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Μόλις το σπανάκι μαλακώσει απλώνουμε την μισή ποσότητα στο πυρέξ. Πασπαλίζουμε με λίγο τυρί, απλώνουμε το ζαμπόν και βάζουμε άλλες δύο στρώσεις λαζάνια. Απλώνουμε την υπόλοιπη ποσότητα από το σπανάκι και πασπαλίζουμε ξανά με λίγο τυρί. Συνεχίζουμε με δύο στρώσεις λαζάνια.Σε αυτό το σημείο το φαγητό μας είναι σχεδόν έτοιμο. Περιχύνουμε με την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και πασπαλίζουμε με λίγο τυρί. Στο τέλος πασπαλίζουμε την τριμμένη φρυγανιά και ψήνουμε στους 175 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30 ώρα μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.