Ξιφίας με ζυμαρικό αλά σικελικά 3 ψήφοι

Ξιφίας με ζυμαρικό αλά σικελικά
Κομμάτια από ψάρι στη σχάρα ανακατεμένο με ζυμαρικό σε ελαφριά vinaigrette καμωμένη με φρέσκια μέντα και τομάτα.
 
 

Υλικά (6 μερίδες)

3 μέτριες, ώριμες τομάτες, κομμένες σε κομμάτια του 1,5 εκ. (περίπου 2,5 φλυτζάνια)
1/4 φλυτζ. φρέσκια μέντα ψιλοκομμένη
1 κουταλιά κόκκινο ξύδι
1 μικρό σκόρδο ψιλοκομμένο
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλάκι αλάτι
1/2 κουταλάκι χοντρό αλάτι
500 γρ πένες ή πεταλούδες
1 κουταλάκι ξύσμα πορτοκαλιού
1 φέτα ξιφία των 500 γρ.

Εκτέλεση

1. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε την τομάτα, τη μέντα, το ξύδι, το σκόρδο, 2 κουταλιές ελαιόλαδο, μισό κουταλάκι αλάτι και ένα κουταλάκι πιπέρι. Τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε για 30 λεπτά.
2. Σε ένα φλιτζάνι βάζουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, 1 κουτάλι ελαιόλαδο, ένα κουταλάκι αλάτι και ένα κουταλάκι πιπέρι. Αλείφουμε και τις δυο πλευρές της φέτας του ξιφία.
3. Βάζουμε τον ξιφία στο γκρίλ σε μέτρια φωτιά για 8-10 λεπτά μέχρι να ασπρίσει, γυρίζοντάς τον μια φορά. Μετά τον βάζουμε στο σανίδι και τον κόβουμε σε κομμάτια των 2 εκ.
4. Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό.
5. Βάζουμε τον ξιφία και το ζυμαρικό στο μίγμα της ντομάτας και ανακατεύουμε.
1 αστέρια από 3 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες