Υλικά (6 μερίδες)
3 μέτριες, ώριμες τομάτες, κομμένες σε κομμάτια του 1,5 εκ. (περίπου 2,5 φλιτζ.)
3 κουταλάκια κόλιανδρο
1/4 φλιτζ. βαλσάμικό
3 κουταλιές μέλι
1 μικρό σκόρδο ψιλοκομμένο
5 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλάκι αλάτι
500 γρ. ζυμαρικό πένες
1 κουταλάκι ξύσμα πορτοκαλιού
1 κομμάτι ξιφία μισού κιλού περίπου
3 κουταλάκια κόλιανδρο
1/4 φλιτζ. βαλσάμικό
3 κουταλιές μέλι
1 μικρό σκόρδο ψιλοκομμένο
5 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλάκι αλάτι
500 γρ. ζυμαρικό πένες
1 κουταλάκι ξύσμα πορτοκαλιού
1 κομμάτι ξιφία μισού κιλού περίπου
Εκτέλεση
1. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε την ντομάτα, τον κόλιανδρο, το βαλσάμικο, το σκόρδο, 2 κουταλιές ελαιόλαδο, 3/4 κουταλάκι αλάτι και 1/4 κουταλάκι πιπέρι. Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε για 45 λεπτά.2. Σε ένα φλιτζάνι, βάζουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, 1/4 κουταλάκι αλάτι και 1/4 κουταλάκι πιπέρι. Αλείφουμε και τις δυο πλευρές του ξιφία.
3. Ψήνουμε τον ξιφία στο γκριλ σε μέτρια φωτιά για 8-10 λεπτά μέχρι να ασπρίσει, γυρίζοντάς τον μια φορά. Μετά τον βγάζουμε, τον βάζουμε στο σανίδι και τον κόβουμε σε κομμάτια των 3 εκ.
4. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό.
5. Βάζουμε τον ξιφία και το ζυμαρικό στο μίγμα της τομάτας και ανακατεύουμε ώστε να αναμιχθούν.