Υλικά (4 μερίδες)
1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1/2 κουταλάκι νιφάδες κόκκινου πιπεριού
500 γρ. μελιτζάνες κομμένες σε κύβους
1 κονσέρβα (800 γρ.) ντοματίνια με το χυμό τους
10 φιλέτα αντσούγας σε λάδι λιωμένα
2 κουταλιές κάππαρη
1/3 φλιτζ. ελιές μαύρες από λάδι, ξεσποριασμένες και κομμένες
500 γρ. μπουκατίνι(μακρύ χοντρό ζυμαρικό με τρύπα)
1/2 φλιτζ. μαϊντανός κομμένος
1/2 φλιτζ. τυρί πεκορίνο ρομάνο τριμμένο
Εκτέλεση
1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό και το μεταφέρουμε στην κατσαρόλα του.2. Στο μεταξύ, σε μια μεγάλη κατσαρόλα σοτάρουμε στο λάδι το σκόρδο και τις νιφάδες πιπεριού. Μόλις ζεσταθούν προσθέτουμε τις μελιτζάνες και σοτάρουμε σε μάλλον δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν, περίπου για 8-10 λεπτά.
3. Προσθέτουμε τα ντοματίνια και τα κομματιάζουμε με το κουτάλι, ενώ βράζουν, την αντσούγα, την κάππαρη και τις ελιές. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 10 ακόμη λεπτά.
4. Προσθέτουμε τη σάλτσα και το μαϊντανό στο ζυμαρικό και ανακατεύουμε καλά. Μεταφέρουμε το ζυμαρικό σε ένα μεγάλο μπολ σερβιρίσματος και πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί. Σερβίρουμε αμέσως.