Ξιφίας με ζυμαρικό 3 ψήφοι

Ξιφίας με ζυμαρικό
 
 

Υλικά (6 μερίδες)

1 κομμάτι ξιφία 500 γρ.
4 μέτριες, ώριμες τομάτες, κομμένες σε κομμάτια του 1,5 εκ.
1/3 φλυτζ. ψιλοκομμένη φρέσκια μέντα
4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλάκι μέλι
1 κουταλιά αλάτι
1/2 κουταλιά χοντροκομμένο μαύρο αλάτι
400 γρ πέννες ή πεταλούδες
1,5 κουταλιά κόκκινο ξύδι
1 σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά ξυσμένη πορτοκαλλόφλουδα

Εκτέλεση

1. Σε μεγάλο μπολ, ανακάτεψε την τομάτα, τη μέντα, το ξύδι, το μέλι, το σκόρδο, 2 κουταλιές ελαιόλαδο, 3/4 κουταλιά αλάτι και 1/4 κουταλιά πιπέρι. Σκέπασε το και άφησε το για 30 λεπτά.
2. Σε φλιτζάνι, βάλε την πορτοκαλόφλουδα, 1 κουταλιά ελαιόλαδο, 1/4 κουταλιά αλάτι και 1/4 κουταλιά πιπέρι. ’λειψε και τις δυο πλευρές του ξιφία.
3. Βάλε τον ξιφία στο γκρίλ πάνω από μέτρια φωτιά για 8 με 10 λεπτά μέχρι να γίνει αδιαφανής, γυρίζοντάς τον μια φορά. Μετά βάλε τον στο σανίδι και κόψε τον σε κομμάτια των 2 εκ.
4. Στο μεταξύ βράσε το ζυμαρικό με αλατισμένο νερό και στράγγιξέ το.
5. Βάλε τον ξιφία και το ζυμαρικό στο μίγμα της τομάτας και ανακάτεψε.
1 αστέρια από 3 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες