Υλικά (4-6 μερίδες)
4-5 μεγάλες σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλάκι πιπέρι
αλάτι κατά τη γεύση
200 γρ. ντομάτες λιαστές από λάδι στραγγισμένες και κομμένες
2 κύβοι ζωμός κοτόπουλου
5 ακτινίδια καθαρισμένα και λιωμένα στο μπλέντερ
1/2 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
500 γρ. ζυμαρικό κοχύλια μέτρια
100 γρ. φέτα κομματιασμένη συν επί πλέον για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
1. Σε μια μικρή κατσαρόλα μαγειρεύουμε ανακατεύοντας στο λάδι το σκόρδο, το κρεμμύδι και αλατοπίπερο κατά τη γεύση σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τις ντομάτες και τα ακτινίδια και σιγοβράζουμε το μίγμα μέχρι το υγρό να μειωθεί περίπου κατά το ένα τρίτο. Ρίχνουμε ανακατεύοντας το μαϊντανό και ρυθμίζουμε το αλατοπίπερο. Διατηρούμε το μίγμα ζεστό.2. Βράζουμε το ζυμαρικό με τους 2 κύβους ζωμού και το στραγγίζουμε, διατηρώντας 1/3 φλιτζ. από το νερό του.
3. Λιώνουμε στο μπλέντερ τα 100 γρ. φέτα με το νερό του ζυμαρικού που φυλάξαμε μέχρι το τυρί να λιώσει και το μίγμα να γίνει ομοιόμορφο, προσθέτουμε το ζυμαρικό και το μίγμα της ντομάτας και ανακατεύουμε καλά.
4. Ρίχνουμε πάνω στο ζυμαρικό επί πλέον φέτα κομματιασμένη.