Υλικά
3 φλιτζ. αλεύρι
1 κουταλάκι αμμωνία
2 βανίλιες
1 φλιτζ. ζάχαρη
4 αυγά
1 φλιτζ. βούτυρο
1 φλιτζ. γάλα
1 αυγό
1 κουταλάκι αμμωνία
2 βανίλιες
1 φλιτζ. ζάχαρη
4 αυγά
1 φλιτζ. βούτυρο
1 φλιτζ. γάλα
1 αυγό
Εκτέλεση
-Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 C-Βουτυρώνετε τα ταψάκια σας
-Κοσκινίζετε το αλεύρι
-Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το αλεύρι
-Λιώνετε το βούτυρο
-Ζεσταίνετε το γάλα ελαφρά
-Χτυπάτε τ αυγά με την ζάχαρη μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά
-Προσθέτετε στο γάλα την αμμωνία
-Ρίχνετε στο αλεύρι όλα τα παραπάνω υλικά και ζυμώνετε μέχρι να γίνει μία λεία και εύπλαστη ζύμη
-Κρατάτε το ασπράδι από το αυγό και προσθέτετε ένα κουταλάκι νερό και ανακατεύετε
-Πλάθετε τα κουλούρια σε ότι σχήμα θέλετε
-Τοποθετείτε στο ταψί και αλείφετε με το ασπράδι
-Ψήνετε 20-30 λεπτά