Υλικά
1 1/2 κιλό αλεύρι
2 κουταλάκια αμμωνία
1 1/2 κουταλάκι σόδα
4 φλιτζ. ζάχαρη
7 αυγά χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
10 κουταλιές βούτυρο
1 φλιτζ. γάλα
2 βανίλιες
2 κουταλάκια αμμωνία
1 1/2 κουταλάκι σόδα
4 φλιτζ. ζάχαρη
7 αυγά χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
10 κουταλιές βούτυρο
1 φλιτζ. γάλα
2 βανίλιες
Εκτέλεση
-Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 C-Βουτυρώνετε τα ταψάκια σας
-Κοσκινίζετε το αλεύρι
-Χτυπάτε τους κρόκους με την ζάχαρη μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά
-Χτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγκα
-Ρίχνετε το βούτυρο στο μείγμα με την ζάχαρη και τους κρόκους
-Προσθέτετε στο γάλα την αμμωνία και την σόδα
-Ρίχνετε το γάλα στο μείγμα με την ζάχαρη
-Ρίχνετε το αλεύρι και ζυμώνετε μέχρι να γίνει μία μαλακή ζύμη
-Πλάθετε τα κουλούρια σε ότι σχήμα θέλετε
-Τοποθετείτε στο ταψί
-Ψήνετε 20-30 λεπτά