Υλικά
2 κιλά αλεύρι
1 κουταλιά αμμωνία
1 κουταλιά σόδα
4 1/2 φλιτζ. ζάχαρη
6 αυγά
1 φυτίνη
1 ποτηράκι μικρό ούζο
1 ποτηράκι μικρό χυμό λεμονιού
3 βανίλιες
1 αυγό
1 κουταλιά αμμωνία
1 κουταλιά σόδα
4 1/2 φλιτζ. ζάχαρη
6 αυγά
1 φυτίνη
1 ποτηράκι μικρό ούζο
1 ποτηράκι μικρό χυμό λεμονιού
3 βανίλιες
1 αυγό
Εκτέλεση
-Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 C-Βουτυρώνετε τα ταψάκια σας
-Κοσκινίζετε το αλεύρι
-Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το αλεύρι με την σόδα
-Ανακατεύετε την φυτίνη με το αλεύρι
-Χτυπάτε τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά
-Λιώνετε στο ούζο την αμμωνία
-Ρίχνετε στο αλεύρι όλα τα παραπάνω υλικά μαζί με τον χυμό λεμονιού και ζυμώνετε μέχρι να γίνει μία λεία και εύπλαστη ζύμη
-Κρατάτε το ασπράδι από το αυγό και προσθέτετε ένα κουταλάκι νερό και ανακατεύετε
-Πλάθετε τα κουλούρια σε ότι σχήμα θέλετε
-Τοποθετείτε στο ταψί και αλείφετε με το ασπράδι
-Ψήνετε 20
-30 λεπτά