Υλικά
1 κιλό καλαμαράκια καθαρισμένα
1/2 φλ. λάδι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κλωνάρι σέλινο ψιλοκομμένο
1 καρότο κομμένο ροδέλες
1 σκελίδα σκόρδο ολόκληρο
1/2 φλ. κρασί
1 κουτί ντομάτες αποφλοιωμένες
αλάτι, πιπέρι
1/2 φλ. λάδι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κλωνάρι σέλινο ψιλοκομμένο
1 καρότο κομμένο ροδέλες
1 σκελίδα σκόρδο ολόκληρο
1/2 φλ. κρασί
1 κουτί ντομάτες αποφλοιωμένες
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Ζεστάνουμε στην χύτρα το λάδι και σοτάρουμε τα τέσσερα πρώτα υλικά για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και το κρασί και βράζουμε για λίγα λεπτά να εξατμιστεί το κρασί. Προσθέτουμε των χυμό ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, σκεπάζουμε την χύτρα και όταν η βαλβίδα ανασηκωθεί χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στο μισό και βράζουμε το φαγητό για 15 λεπτά. Όταν η βαλβίδα πέσει το φαγητό μας είναι έτοιμο.
|