Ψητά καλαμαράκια με σκόρδο αντσούγα και ζυμαρικό 3 ψήφοι

Ψητά καλαμαράκια με σκόρδο αντσούγα και ζυμαρικό
 
 

Υλικά (4 μερίδες)

700 γρ καλαμαράκια καθαρισμένα και κομμένα σε δακτυλίδια πλάτους 6 χιλ.
1 φλιτζ φρυγανιά τριμμένη (περίπου 120 γρ)
1 κουταλάκι ρίγανη τριμμένη
1 κουταλάκι πιπέρι φρεσκοαλεσμένο, αλάτι
1/2 φλιτζ ελαιόλαδο + 2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι πάστα αντσούγας
250 γρ μαλλιά αγγέλου ή άλλο λεπτό ζυμαρικό
1 κουταλιά ανάλατο βούτυρο
φέτες λεμονιού τριγωνικές για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 230οC και βάζουμε να βράσει νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα.
2. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε τα καλαμαράκια με τη φρυγανιά, τη ρίγανη, το πιπέρι, και 1 κουταλιά αλάτι. Απλώνουμε τα καλαμαράκια σε ένα μεγάλο ταψί σε μια στρώση και ρίχνουμε από πάνω όση φρυγανιά μας απέμεινε. Βάζουμε 1/4 φλιτζ συν 2 κουταλιές ελαιόλαδο από πάνω. Ψήνουμε για 10 λεπτά, ή μέχρι τα καλαμαράκια να ροδίσουν καλά και να γίνουν τραγανά.
3. Στο μεταξύ σε μια μικρή κατσαρόλα, ανακατεύουμε το σκόρδο και την πάστα αντσούγας στο υπόλοιπο 1/4 φλιτζ λάδι και αφήνουμε να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά. Μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας, μέχρι να ευωδιάσει αλλά όχι να ροδίσει, περίπου 3 λεπτά.
4. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό και το επαναφέρουμε στην κατσαρόλα του. Προσθέτουμε τη σος αντσούγας και το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.
5. Απλώνουμε το ζυμαρικό σε μια πιατέλα ή σε πιάτα. Βάζουμε τα ψητά καλαμαράκια πάνω στο ζυμαρικό και σερβίρουμε με κομμάτια λεμονιού.
2 αστέρια από 3 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες