Γίγαντες με σπανάκι 1 ψήφοι

Από ΜΑΡΙΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
Γίγαντες με σπανάκι
 
 

Υλικά (4)

500 γρ. βραστοί γίγαντες
4 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
5 φρέσκιες ντομάτες ψιλοκομμένες
200 γρ. σπανάκι ζεματισμένο
200 γρ. φέτα
1 κ. σ. πελτέ
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μαζί με τον μαϊντανό και το σκόρδο. Ανακατεύουμε τα υλικά μας και προσθέτουμε το σπανάκι, ανακατεύουμε λίγο, ρίχνουμε το πελτέ, συνεχίζουμε με τη ντομάτα, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και το αφήνουμε για 20 λεπτά περίπου σε χαμηλή φωτιά. Σε μέτριο πυρέξ στρώνουμε ομοιόμορφα τους βρασμένους γίγαντες. Από πάνω βάζουμε σε στρώση το μείγμα από το τηγάνι μας και ψήνουμε το φαγητό μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μισή ώρα. Λίγο πριν το βγάλουμε από το φούρνο, προσθέτουμε και τη φέτα από πάνω.
’μα θέλουμε να νηστέψουμε μπορούμε να παραλείψουμε τη φέτα.

0 αστέρια από 1 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες