Γίγαντες στο φούρνο
Μια τέλεια συνταγή ακόμα και για τους λιγότερους φανατικούς των φασολιών. Και πολύ καλός κρασομεζές!
Υλικά (4 μερίδες)
250 γρ. γίγαντες
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε μεγάλες ροδέλες
2 ντομάτες ώριμες τριμμένες
1/2 κουτί σάλτσα ντομάτας pummaro
1/2 ματσάκι άνηθος
1 καρότο
1 ποτ. κρασιού κονιάκ
ελαιόλαδο
κανέλλα, μπαχάρι
αλάτι, πιπέρι μαύρο σε κόκκους
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε μεγάλες ροδέλες
2 ντομάτες ώριμες τριμμένες
1/2 κουτί σάλτσα ντομάτας pummaro
1/2 ματσάκι άνηθος
1 καρότο
1 ποτ. κρασιού κονιάκ
ελαιόλαδο
κανέλλα, μπαχάρι
αλάτι, πιπέρι μαύρο σε κόκκους
Εκτέλεση
Βάζουμε από το βράδυ τους γίγαντες στο νερό να μαλακώσουν με χοντρό αλάτι ή σόδα μαγειρική. Το άλλο πρωί τους ξεπλένουμε και τους βράζουμε με λίγο αλάτι.Για τη σάλτσα σοτάρουμε το κρεμμύδι για αρκετή ώρα σε χαμηλή φωτιά ώσπου να μαλακώσει. Το σβήνουμε με το κονιάκ και το αφήνουμε ωσότου εξατμιστεί το αλκοόλ. Ρίχνουμε τον χυμό ντομάτας και τις τριμμένες ντομάτες, το αλάτι, το πιπέρι, το μπαχάρι, την κανέλλα και το καρότο και τα αφήνουμε να βράσουν με αρκετό νερό. Πριν πιει όλο το νερό η σάλτσα μας την ρίχνουμε σε ένα πυρέξ μαζί με τους γίγαντες και τον ψιλοκομμένο άνηθο. Τα ψήνουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
|