Υλικά (4 μερίδες)
1/2 κιλό γίγαντες
200 γρ. μαγιονέζα
1/2 κουτ. του γλυκού ζάχαρη
100 γρ. κέτσαπ
φύλλα μαρουλιού για γαρνίρισμα
λάδι για το τηγάνισμα
αλεύρι
200 γρ. μαγιονέζα
1/2 κουτ. του γλυκού ζάχαρη
100 γρ. κέτσαπ
φύλλα μαρουλιού για γαρνίρισμα
λάδι για το τηγάνισμα
αλεύρι
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε, ξεζουμίζουμε και βράζουμε τους γίγαντες όπως όταν τους προετοιμάζουμε για το φούρνο. Τους σουρώνουμε και αλατοπιπερώνουμε.Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι να κάψει και τηγανίζουμε λίγους-λίγους τους γίγαντες.
Στρώνουμε σε μια πιατέλα τα φύλλα μαρουλιού και τοποθετούμε τα τηγανισμένα φασόλια.
Ανακατεύουμε τη μαγιονέζα, την κέτσαπ και τη ζάχαρη και περιχύνουμε τα φασόλια.