Γαρίδες με σάλτσα κρέμας drambuie 1 ψήφοι

Από ΑΝΤΩΝΙΟΣ
Γαρίδες με σάλτσα κρέμας drambuie
 
 

Υλικά

1,5 κουταλές ελαιόλαδο
12 μεγάλες γαρίδες, καθαρισμένες (φυλάμε τα κελύφη για το ζωμό)
1/4 φλιτζ. λικέρ Drambuie
1/4 φλιτζ. ζωμός γαρίδας
1/2 φλιτζ. πλήρης κρέμα
4 κουταλιές ανάλατο βούτυρο κομμένες σε κομματάκια
1 τσιμπιά ξηρό θυμάρι
αλάτι κατά τη γεύση
πιπέρι φρεσκοτριμμένο κατά τη γεύση
2 κουταλιές φυτικό λάδι
1 πράσο καλοπλυμένο και κομμένο σε ραβδάκια (μόνο το λευκό μέρος)
2 μίσχοι σέλερι κομμένοι σε ραβδάκια
1-2 μέτρια κολοκύθια κομμένα σε ραβδάκια
αλάτι και πιπέρι κατά τη γεύση

Εκτέλεση

1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις γαρίδες σε μέτρια φωτιά για 2 λεπτά ή μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν. Προσθέτουμε το λικέρ και το ανάβουμε. Αμέσως προσθέτουμε το ζωμό και την κρέμα, ξύνοντας ότι τυχόν κατάλοιπα έχουν κολλήσει στον πάτο της κατσαρόλας. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 2 λεπτά.
2. Προσθέτουμε το βούτυρο, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι, τινάζοντας συνεχώς την κατσαρόλα μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Βάζουμε το μίγμα γαρίδας στην άκρη κι το διατηρούμε ζεστό.
3. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το φυτικό λάδι και σοτάρουμε όλα τα λαχανικά μέχρι να μαλακώσουν, περίπου για 6-8 λεπτά. Βάζουμε αλατοπίπερο.
4. Κατανέμουμε τα λαχανικά εξίσου σε τέσσερα πιάτα σερβιρίσματος. Βγάζουμε τις γαρίδες από τη σάλτσα και απλώνουμε σαν βεντάλια από τρεις πάνω από τα λαχανικά σε κάθε πιάτο (η σάλτσα ίσως πρέπει να ξαναζεσταθεί). Χύνουμε τη σάλτσα πάνω στις γαρίδες και τα λαχανικά και σερβίρουμε αμέσως.
0 αστέρια από 1 επισκέπτες