Υλικά (4)
500 γρ. μεγάλες γαρίδες ξεφλουδισμένες και καθαρισμένες
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά χυμός λάιμ
1,8 κουταλάκι πιπέρι μαύρο
1 μεγάλο κρεμμύδι τεμαχισμένο (περίπου 1 φλιτζ.)
1 μεγάλη πράσινη πιπεριά τεμαχισμένη (περίπου 1 φλιτζ.)
1 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
? κουταλάκι κόκινο πιπέρι κοπανισμένο
450 γρ. σάλσα βέρντε
½ φλιτζ. άγλυκο γάλα κοκοκάρυδου
½ φλιτζ. φύλλα κόλιαντρου τεμαχισμένα
2 φλιτζ. βρασμένο κανονικό μακρύκοκκο λευκό ρύζι
Φρέσκα φύλλα κόλιαντρου (προαιρ.)
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά χυμός λάιμ
1,8 κουταλάκι πιπέρι μαύρο
1 μεγάλο κρεμμύδι τεμαχισμένο (περίπου 1 φλιτζ.)
1 μεγάλη πράσινη πιπεριά τεμαχισμένη (περίπου 1 φλιτζ.)
1 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
? κουταλάκι κόκινο πιπέρι κοπανισμένο
450 γρ. σάλσα βέρντε
½ φλιτζ. άγλυκο γάλα κοκοκάρυδου
½ φλιτζ. φύλλα κόλιαντρου τεμαχισμένα
2 φλιτζ. βρασμένο κανονικό μακρύκοκκο λευκό ρύζι
Φρέσκα φύλλα κόλιαντρου (προαιρ.)
Εκτέλεση
1. Αναμιγνύουμε τις γαρίδες με 1 κουταλιά από το λάδι, με το χυμό λάιμ και μαύρο πιπέρι σε ένα μεγάλο μπολ.2. Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε μια κατσαρόλα των 30 εκ. σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, την πράσινη πιπεριά και την καυτερή πιθπεριά. Μαγειρεύουμε ανακατεύονταςν για 4 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι.
3. Ανακατεύουμε το κόκκινο πιπέρι, τη σάλσα και το γάλα καρύδας στην κατσαρόλα και ζεσταίνουμε για να πάρει βράση. Μειώνουμε τη φωτιά στο χαμηλό. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά.
4. Προσθέτουμε τις γαρίδες και το κόλιαντρο. Μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ή μέχρι οι γαρίδες να ροδίσουν. Σερβίρουμε πάνω σε ρύζι. Γαρνίρουμε με με φέτες λάιμ και φύλλα κόλιαντρου, αν θέλουμε.