Υλικά (6 μερίδες)
500 γρ. γαρίδες
1 κονσέρβα σπαράγγια (περίπου 375 γρ.)
1 μικρό βάζο πράσινες ελιές γεμιστές κομμένες σε λεπτές φέτες
2 κουταλιές ελαιόλαδο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 κουταλιές τοματοπολτός
χυμός 1 λεμονιού
λίγη ζάχαρη
1/2 κουταλάκια αλάτι
1/2 κουταλάκια πιπέρι μαύρο
3 κουταλιές κέτσαπ
λίγη Γούστερ σος
λίγο ταμπάσκο
75 γρ. αμύγδαλα κομμένα σε λεπτές φέτες
6 φύλλα μαρουλιού
1 κονσέρβα σπαράγγια (περίπου 375 γρ.)
1 μικρό βάζο πράσινες ελιές γεμιστές κομμένες σε λεπτές φέτες
2 κουταλιές ελαιόλαδο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 κουταλιές τοματοπολτός
χυμός 1 λεμονιού
λίγη ζάχαρη
1/2 κουταλάκια αλάτι
1/2 κουταλάκια πιπέρι μαύρο
3 κουταλιές κέτσαπ
λίγη Γούστερ σος
λίγο ταμπάσκο
75 γρ. αμύγδαλα κομμένα σε λεπτές φέτες
6 φύλλα μαρουλιού
Εκτέλεση
1. Βράζουμε τις γαρίδες και τις στραγγίζουμε διατηρώντας το νερό τους.2. Στραγγίζουμε τις γαρίδες και τα σπαράγγια.
3. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τα κρεμμυδάκια για 3 λεπτά, προσθέτουμε το υγρό που διατηρήσαμε, τον τοματοπολτό, το χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη, το αλάτι, το μαύρο πιπέρι, το κέτσαπ, τη Γούστερσιρ σος και το ταμπάσκο
4. Ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά. Το κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τις γαρίδες, τα αμύγδαλα και τις ελιές, φυλάγοντας λίγες για το γαρνίρισμα. Τα αναμιγνύουμε και παγώνουμε το μίγμα για μερικές ώρες.
5. Πριν σερβίρουμε, χωρίζουμε το μαρούλι σε 6 μερίδες, απλώνουμε το μίγμα της γαρίδας από πάνω του και γαρνίρουμε με τις ελιές που απέμειναν και τα σπαράγγια.