Φουζίλι με μανιτάρια και κιμά αλά Ρομάνα 2 ψήφοι

Φουζίλι με μανιτάρια και κιμά αλά Ρομάνα
 
 

Υλικά (8 μερίδες)


500 γρ. φρέσκα μανιτάρια, πλυμένα στεγνωμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες (περίπου 5 1/2 φλιτζ.)
3/4 φλιτζ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς
250 γρ. σάλτσα ντομάτας από κονσέρβα
2 κουταλάκια ιταλικό μίγμα μυρωδικών
500 γρ. ζυμαρικό φουσίλι (στριφτά)
1/4 φλιτζ. τυρί παρμεζάνα τριμμένο
1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 κονσέρβα των 800 γρ. ντοματάκια κομμένα
2,5 κουταλάκια αλάτι
1/4 κουταλάκι πιπέρι μαύρο
1 φλιτζ. τυρί μοτσαρέλα γδαρμένη

Εκτέλεση

1. Σε μια μεγάλη βαριά κατσαρόλα ή χύτρα ζεσταίνουμε το λάδι μέχρι να κάψει. Προσθέτουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε τον κιμά και ανακατεύουμε μέχρι να ροδίσει, περίπου για 3 λεπτά. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τη σάλτσα ντομάτας, το αλάτι το ιταλικό μίγμα μυρωδικών και το πιπέρι. Αφήνουμε να πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε χωρίς σκέπασμα για 10 λεπτά. Ρίχνουμε ανακατεύοντας τα μανιτάρια και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά ακόμη. Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και τη διατηρούμε ζεστή.
2. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό.
3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175οC. Απλώνουμε το μισό ζυμαρικό σε ένα πυρέξ χωρητικότητας 3 ως 3,5 λίτρων. Ρίχνουμε από πάνω το μισό καυτό μίγμα κιμά και επαναλαμβάνουμε τη στρώση. Αναμιγνύουμε μοτσαρέλα και παρμεζάνα και τα ρίχνουμε από πάνω. Ψήνουμε μέχρι να λιώσουν τα τυριά, περίπου για 10 λεπτά.
3 αστέρια από 2 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες