Υλικά (6 μερίδες)
500 γρ. μανιτάρια φρέσκα καθαρισμένα, πλυμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
5 κουταλιές βούτυρο ή μαργαρίνη, χωρισμένες
2 φλιτζ. βραστό κρέας κοτόπουλου κομμένο σε μικρούς κύβους (περ. 5 φλιτζ.)
3 κύβοι ζωμού κοτόπουλου διαλυμένοι σε 2 φλιτζ. βραστό νερό
3 κουταλιές αλεύρι
3/4 φλιτζ. τυρί παρμεζάνα ή Ρομάνο, τριμμένο
1/8 κουταλάκι πιπέρι λευκό
500 γρ. σπαγέτι
1 φλιτζ. παχιά κρέμα
Εκτέλεση
1. Σε μια μεγάλη χύτρα σοτάρουμε τα μανιτάρια στο βούτυρο, περίπου για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το κοτόπουλο, το μαγειρεύουμε μέχρι να ζεσταθεί καλά και το βάζουμε στην άκρη.2. Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό.
3. Στο διάλυμα των κύβων ζωμού ρίχνουμε ανακατεύοντας την κρέμα και το βάζουμε στην άκρη.
4. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα λιώνουμε τις υπόλοιπες 3 κουταλιές βούτυρο. Ρίχνουμε ανακατεύοντας το αλεύρι και αναμιγνύουμε καλά. Βαθμιαία το προσθέτουμε στο μίγμα ζωμού και κρέμας. Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να πήξει ελαφρά. Ρίχνουμε ανακατεύοντας το τυρί και το λευκό πιπέρι. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και το κοτόπουλο, ζεσταίνουμε μέχρι να κάψει και το σερβίρουμε πάνω στα καυτά σπαγέτι.