Φουζίλι με σάλτσα πουτανέσκα με μανιτάρια πορσίνι
Τα μανιτάρια πορσίνι εξισορροπούν τις έντονες γεύσεις της παραδοσιακής σάλτσας από τομάτες,
ελιές, αντσούγες και κάπαρη. Τυπικά η πουτανέσκα σερβίρεται με πένες ή σπαγγέτι, όμως τα
φουζίλι κρατούν καλύτερα τη σάλτσα.
ελιές, αντσούγες και κάπαρη. Τυπικά η πουτανέσκα σερβίρεται με πένες ή σπαγγέτι, όμως τα
φουζίλι κρατούν καλύτερα τη σάλτσα.
Υλικά (4 μερίδες)
1,3 φλιτζ καυτό νερό
15 γρ (περίπου 3/4 φλιτζ) αποξηραμένα μανιτάρια πορσίνι
1 κονσέρβα του 1 κιλού τομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κύβους με το χυμό τους
1,25 φλιτζ finely chopped onion
1,5 κουταλιές σκόρδο ψιλοκομμένο
12 ελιές μαύρες καλαματιανές, ξεσποριασμένες και κομμένες
2 κουταλιές τοματοπλτός
1,5 κουταλιά κάπαρη στραγγισμένη
1,5 κουταλιά φιλέτα αντσούγας κομμένα
1 κουταλάκι ρίγανη ξηρή
1 κουταλάκι βασιλικός ξηρός
1/8 κουταλάκι κόκκινοι πιπερόσποροι κοπανιστοί
250 γρ ζυμαρικό φουζίλι
Εκτέλεση
1. Βάζουμε τα πορσίνι στο καυτό νερό σε ένα μικρό μπολ. Τα αφήνουμε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου για 25 λεπτά. Τα στραγγίζουμε διατηρώντας το υγρό και πετώντας τον τυχό άμμο που έχει μείνει στον βυθό του μπολ. Χοντροκόβουμε τα πορσίνι.2. Στραγγίζουμε τις τομάτες διατηρώντας το χυμό τους. Βάζουμε το χυμό να βράσει σε σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Κατεβάζουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι, περίπου για 15 λεπτά. Προσθέτουμε τα πορσίνι, το υγρό τους που φυλάξαμε, τις τομάτες, τις ελιές και τα επόμενα 6 συστατικά. Μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε τη σάλτσα μέχρι να γίνει λίγο παχύρρευστη, περίπου για 30 λεπτά. Βάζουμε αλατοπίπερο.
3. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό και το επαναφέρουμε στην κατσαρόλα του. Προσθέτουμε τη σάλτσα, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.