Υλικά
Φιλέτο μοσχαριού ή ψαρονέφρι (250 g ανά άτομο)
250-300 g μανιτάρια
Βούτυρο
1/2 ποτηράκι ξηρό άσπρο κρασί
500g κρέμα γάλακτος
Πιπέρι μαύρο
Πάπρικα
αλάτι
Εκτέλεση
1. Κόβουμε το φιλέτο σε λεπτές φέτες (ροδέλες ενωμένες ανά δύο με το νεύρο κομμένο, ώστε να ανοίγουν άνετα σε σχήμα οκτώ).2. Τα τηγανίζουμε με βούτυρο σε σιγανή φωτιά μέχρι να ροδίσουν και τα βγάζουμε.
3. Καραμελίζουμε τον πάτο, το σβήνουμε με 1/2 ποτηράκι κρασί άσπρο ξηρό και το αφήνουμε να σωθεί.
4. Προσθέτουμε 250-300 g μανιτάρια φρέσκα κομμένα σε φέτες, τα σοτάρουμε με λίγο βούτυρο, προσθέτουμε άλλο 1/2 ποτηράκι ξηρό άσπρο κρασί και 500 g κρέμα γάλακτος. Προσθέτουμε πιπέρι μαύρο, πάπρικα και το αφήνουμε να βράσει μέχρι το μισό. Αλατίζουμε και προσθέτουμε το κρέας. Μένει στη φωτιά 2-3' μέχρι να χυλώσει η σάλτσα.
5. Σερβίρουμε μέσα στην (χάλκινη) κατσαρόλα πάνω σε ρύζι άσπρο ή ψιλές τηγανητές πατάτες ή μακαρονάκι κοφτό.