Υλικά (4 μερίδες)
3/4 φλιτζ. ξηρά μανιτάρια porcini
50 γρ. μπέικον κομμένο σε κύβους
2 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
250 γρ. εντόσθια κοτόπουλου
1 καρότο ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο κομμένη
αλάτι και πιπέρι κατά τη γεύση
2 γαρύφαλλα
1 δαφνόφυλλο
1 φλιτζ. ξηρό λευκό κρασί
2 κουταλιές τοματοπολτός
1 κουταλιά βούτυρο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ξακρισμένα και ψιλοκομμένα
50 γρ. προσούτο σε λεπτές φέτες
2 μικρές ντομάτες ξεφλουδισμένες, ξεσποριασμένες και ψιλοκομμένες
250 γρ. συκωτάκια κοτόπουλου χοντροκομμένα
500 γρ. φετουτσίνια πράσινα (για φρέσκα, συνταγή παρακάτω)
2/3 φλιτζ. τυρί πεκορίνο ρομάνο φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
1. Μουσκεύουμε τα μανιτάρια σε 2 φλιτζ. νερό για 1 ώρα. Τα στραγγίζουμε, τα κόβουμε και τα φυλάμε μαζί με το νερό τους. Τα στραγγίζουμε και τα φυλάμε μαζί και το υγρό από το μαγείρεμα.2. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα αναμιγνύουμε 2 κουταλιές ελαιόλαδο και το μπέικον και λιώνουμε αργά το λίπος του μπέικον. Προσθέτουμε τα εντόσθια του κοτόπουλου, δυναμώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να σκουρύνουν. Προσθέτουμε το καρότο και το κρεμμύδι και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 3 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και αλατοπίπερο κατά τη γεύση. Επίσης το γαρύφαλλο, το δαφνόφυλλο και το κρασί και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά. Περνάμε τη σάλτσα από λεπτό κόσκινο, το επαναφέρουμε στην κατσαρόλα και ρίχνουμε ανακατεύοντας τον τοματοπολτό.
3. Σε δυνατή φωτιά προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και το προσούτο και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 3 λεπτά. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και περίπου το 1/2 του υγρού τους και αφήνουμε να βράσει ζωηρά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά. Προσθέτουμε τις ντομάτες και αλατοπίπερο κατά τη γεύση.
4. Προσθέτουμε τα συκωτάκια και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 3 λεπτά. Βάζουμε αλατοπίπερο κατά τη γεύση και προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας. Αφήνουμε να σιγοβράσει.
5. Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό και το αναμιγνύουμε με τη σάλτσα σε δυνατή φωτιά για 1 λεπτό. Σερβίρουμε αμέσως σε ζεσταμένα πιάτα.