Φετουτσίνια Αλφρέντο με κοτόπουλο στο φούρνο 3 ψήφοι

Φετουτσίνια Αλφρέντο με κοτόπουλο στο φούρνο
 
 

Υλικά


250 γρ. φετουτσίνια ή άλλο μέτριου μεγέθους ζυμαρικό
300 γρ. ανθάκια από μπρόκολα αποψυγμένα με τρεχούμενο νερό ή φρέσκα
ζεματισμένα και στραγγισμένα καλά
3 κουταλιές βούτυρο ή μαργαρίνη
3 κουταλιές αλεύρι
1/2 κουταλάκι βασιλικός ξηρός
1/4 κουταλάκι αλάτι
1/8 κουταλάκι πιπέρι
2 1/4 φλιτζάνι γάλα
2 1/4 φλιτζάνι κρέας από βραστό κοτόπουλο ή γαλοπούλα κομμένο σε μικρούς κύβους
1/2 φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα φρεσκοτριμμένο συν 1/4 φλιτζάνι

Εκτέλεση

1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό.
2. Στο μεταξύ φτιάχνουμε τη σάλτσα: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο. Ρίχνουμε ανακατεύοντας το αλεύρι, το βασιλικό, το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέτουμε όλο μαζί το γάλα και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας μέχρι να γίνει παχύρρευστο και να κοχλάσει. Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για 1 λεπτό ακόμη. Το βγάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε ανακατεύοντας το κοτόπουλο ή τη γαλοπούλα, το 1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα και τα μπρόκολα. Προσθέτουμε το ζυμαρικό και ανακατεύουμε για να αναμιχθεί καλά.
3. Βάζουμε το μίγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψί ή πυρέξ διαστάσεων π.χ. 20χ30χ5 εκ., το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και το ψήνουμε στους 195οC για 20 λεπτά. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και πασπαλίζουμε με το 1/4 φλιτζάνι παρμεζάνα. Το ψήνουμε ξεσκέπαστο για 5-10 λεπτά ακόμη ή μέχρι να ζεσταθεί καλά.
1 αστέρια από 3 επισκέπτες