Υλικά (6 μερίδες ως κύριο πιάτο)
750 γρ. φιλέτο από σφιχτό λευκό ψάρι κομμένο σε μπουκιές,
φρεσκοαλεσμένο μαύρο πιπέρι κατά τη γεύση
2 κουταλιές χυμός λεμονιού
2 κουταλιές ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθο
1/2 κουταλάκι πιπέρι καγιέν
125 γρ. κοινά φετουτσίνια
125 γρ. φετουτσίνια πράσινα (με σπανάκι)
125 γρ. φετουτσίνια κόκκινα (με τομάτα)
3 κολοκύθια κομμένα σε ψιλά ραβδάκια
2 μίσχοι σέλερι κομμένοι σε ψιλά ραβδάκια
2 καρότα κομμένα σε ψιλά ραβδάκια,
Ντρέσινγκ άνηθου:
1 κουταλάκι μουστάρδα Ντιζόν
2 κουταλιές άνηθο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές χυμός λεμονιού
4 κουταλιές ελαιόλαδο
πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο,
Εκτέλεση
1. Βάζουμε το ψάρι, το χυμό λεμονιού, το άνηθο, το καγιέν και το μαύρο πιπέρι κατά την όρεξη σε ένα μπολ. Τα ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε να μαριναριστούν για 40 λεπτά.2. Βράζουμε τα φετουτσίνια σπανακιού, τομάτας και τα κοινά φετουτσίνια όλα μαζί σε μια μεγάλη κατσαρόλα, τα στραγγίζουμε, τα ξεπλένουμε με κρύο νερό και τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.
3. Ζεματίζουμε στον ατμό ή στα μικροκύματα τα κολοκύθια, τα καρότα και το σέλερι χωριστά για 2-3 λεπτά, ώστε ίσα-ίσα να μαλακώσουν. Τα δροσίζουμε με κρύο τρεχούμενο νερό και τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.
4. Στραγγίζουμε το ψάρι και το ανακατεύουμε με τα φετουτσίνια, τα κολοκύθια τα καρότα και το σέλερι σε ένα μεγάλο μπολ σαλάτας.
5. Για το ντρέσινγκ βάζουμε τη μουστάρδα, το άνηθο, το χυμό λεμονιού, το λάδι και μαύρο πιπέρι κατά τη γεύση σε ένα σέικερ και τα κτυπάμε για να ανακατευτούν. Χύνουμε το ντρέσινγκ πάνω στη σαλάτα και ανακατεύουμε προσεκτικά. Σερβίρουμε αμέσως.