Φετουτσίνια με καπνιστό σολομό, βότκα και άνηθο 3 ψήφοι

Φετουτσίνια με καπνιστό σολομό, βότκα και άνηθο
 
 

Υλικά (6 μερίδες)

1/4 φλιτζ. βούτυρο
1,5 φλιτζ. κρέμα 35% χτυπημένη
2 κουταλιές βότκα (προαιρ.)
250 γρ. καπνιστός σολομός κομμένος σε κύβους
1/2 κουταλάκι αλάτι
1/2 κουταλάκι πιπέρι
2 κουταλιές άνηθο κομμένο
350 γρ. φετουτσίνια
1/2 φλιτζ. τυρί παρμεζάνα φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

1. Λιώνουμε το βούτυρο σε μια μεγάλη, βαριά κατσαρόλα. Προσθέτουμε την κρέμα και αφήνουμε να πάρουν βράση. Προσθέτουμε τη βότκα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να πήξει ελαφρά.
2. Προσθέτουμε το σολομό, αλάτι, πιπέρι και το άνηθο. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
3. Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό και το αναμιγνύουμε με την καυτή σάλτσα, ώστε να καλυφθεί πλήρως.
4. Σερβίρουμε σε θερμασμένα πιάτα γαρνίροντας με παρμεζάνα.
3 αστέρια από 3 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες