Υλικά (6 μερίδες)
500 γρ. φετουτσίνια
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές ξινή κρέμα
2 κουταλιές αλεύρι
1/3 φλιτζ ουίσκι
1 φλιτζ. γάλα
225 γρ. καπνιστός σολομός
1 κουταλιά μαϊντανός κομμένος
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές ξινή κρέμα
2 κουταλιές αλεύρι
1/3 φλιτζ ουίσκι
1 φλιτζ. γάλα
225 γρ. καπνιστός σολομός
1 κουταλιά μαϊντανός κομμένος
Εκτέλεση
1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό.2. Στο μεταξύ ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε ανακατεύοντας το αλεύρι. Βαθμιαία προσθέτουμε το γάλα και την ξινή κρέμα. Βάζουμε αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε ώσπου η σάλτσα να γίνει παχύρρευστη. Προσθέτουμε το ουίσκι, το σολομό και το μαϊντανό.
3. Ανακατεύουμε το μίγμα του σολομού με το ζυμαρικό. Ρίχνουμε πάπρικα και τυρί παρμεζάνα.