Υλικά (8 μερίδες)
500 γρ. σπαγγέτι ή λιγκουίνια
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 κονσέρβες των 200 γρ. αχιβάδες στραγγισμένες (διατηρούμε το υγρό τους)
1/2 φλιτζ. μαϊντανός κομμένος
1/4 φλιτζ. ξηρί λευκό κρασί
1 κουταλιάφύλλα βασιλικού
1/4 κουταλιάλευκό πιπέρι
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 κονσέρβες των 200 γρ. αχιβάδες στραγγισμένες (διατηρούμε το υγρό τους)
1/2 φλιτζ. μαϊντανός κομμένος
1/4 φλιτζ. ξηρί λευκό κρασί
1 κουταλιάφύλλα βασιλικού
1/4 κουταλιάλευκό πιπέρι
Εκτέλεση
1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό .2. Σε μια μέτρια ζεσταίνουμε ελαιόλαδο. Ρίχνουμε ανακατεύοντας το υγρό από τα όστρακα και το μαϊντανό και βράζουμε ανακατεύοντας για 3 λεπτά. Προσθέτουμε τα όστρακα, το κρασί, το βασιλικό και το πιπέρι. Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω στα σπαγγέτι και σερβίρουμε αμέσως.