Σπαγγέτι με αχιβάδες 3 ψήφοι

Σπαγγέτι με αχιβάδες
 
 

Υλικά (8 μερίδες)

500 γρ. σπαγγέτι ή λιγκουίνια
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 κονσέρβες των 200 γρ. αχιβάδες στραγγισμένες (διατηρούμε το υγρό τους)
1/2 φλιτζ. μαϊντανός κομμένος
1/4 φλιτζ. ξηρί λευκό κρασί
1 κουταλιάφύλλα βασιλικού
1/4 κουταλιάλευκό πιπέρι

Εκτέλεση

1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό .
2. Σε μια μέτρια ζεσταίνουμε ελαιόλαδο. Ρίχνουμε ανακατεύοντας το υγρό από τα όστρακα και το μαϊντανό και βράζουμε ανακατεύοντας για 3 λεπτά. Προσθέτουμε τα όστρακα, το κρασί, το βασιλικό και το πιπέρι. Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω στα σπαγγέτι και σερβίρουμε αμέσως.
3 αστέρια από 3 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες