Υλικά (4)
2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο
1 κρεμμυδάκι στιφάδου κομμένο στη μέση
6 μέτριες ώριμες ντομάτες, χωρίς τον κεντρικό πυρήνα, κομμένες στα τέσσερα
3 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κουταλιά φρέσκη ρίγανη ψιλοκομμένη
½ κουταλάκι αλάτι
350 γρ. φετουτσίνια
2/3 φλ, τυρί παρμεζάνα τριμμένο
2,5 φλ. φρέσκο τυρί μοτσαρέλα (περίπου 250 γρ.) κομμένο σε μικρούς κύβους
2 κουταλιές φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος
1 κρεμμυδάκι στιφάδου κομμένο στη μέση
6 μέτριες ώριμες ντομάτες, χωρίς τον κεντρικό πυρήνα, κομμένες στα τέσσερα
3 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κουταλιά φρέσκη ρίγανη ψιλοκομμένη
½ κουταλάκι αλάτι
350 γρ. φετουτσίνια
2/3 φλ, τυρί παρμεζάνα τριμμένο
2,5 φλ. φρέσκο τυρί μοτσαρέλα (περίπου 250 γρ.) κομμένο σε μικρούς κύβους
2 κουταλιές φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος
Εκτέλεση
1. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το κρεμμυδάκι στο μπλέντερ. Προσθέτουμε και τις ντομάτες και φτιάχνουμε ένα χοντροκομμένο πουρέ.2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το μίγμα ντομάτας, τη ρίγανη και αλάτι. Μόλις το μίγμα πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο προς χαμηλό και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά.
3. Ενώ βράζει η σάλτσα, βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό διατηρώντας 1 φλ. από το νερό του και το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ σερβιρίσματος. Αν η σάλτσα είναι πολύ πηκτή, την αραιώνουμε με λίγο από το νερό του ζυμαρικού. Ρίχνουμε ανακατεύοντας το τυρί και τον βασιλικό. Σκεπάζουμε το μπολ με αλουμινόχαρτο για λίγα λεπτά, ώστε η μοτσαρέλα να αρχίζει να λιώνει. Σερβίρουμε αμέσως.