Φετουτσίνια με καπνιστή πέστροφα
Το παρόν πιάτο γίνεται με καπνιστή πέστροφα του γλυκού νερού. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε καπνιστό σολομό, όμως εδώ καλύτερα είναι τα φιλετάκια από πέστροφα.
Υλικά
360 γρ. φιλέτα καπνιστής πέστροφας
1 κουταλιά χυμός λεμονιού
300 γρ. κρέμα
3 κουταλιές φρέσκος άνηθος, τεμαχισμένος
αλάτι και φρεσκοτριμένο μαύρο πιπέρι
450 γρ. φρέσκα φετουτσίνια
1 κουταλιά χυμός λεμονιού
300 γρ. κρέμα
3 κουταλιές φρέσκος άνηθος, τεμαχισμένος
αλάτι και φρεσκοτριμένο μαύρο πιπέρι
450 γρ. φρέσκα φετουτσίνια
Εκτέλεση
1. Αφαιρούμε το δέρμα από τα φιλέτα πέστροφας, τα πλένουμε κάτω από τρεχούμενο κρύο νερό και τα στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας. Σπάζουμε τα φιλέτα σε τρίμματα, αφαιρούμε ότι κόκαλα έχουν απομείνει και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και λίγο πιπέρι. Ρίχνουμε την κρέμα πάνω στα ψάρια και τα αφήνουμε τα να μαριναριστούν για τουλάχιστον δύο ώρες (κατά προτίμηση από βραδύς).2. Ζεσταίνουμε απαλά το μίγμα πέστροφας και κρέμας σε ένα τηγάνι (δεν το αφήνουμε να βράσει).
3. Στο μεταξύ βράζουμε το ζυμαρικό (τα φρέσκα ζυμαρικά χρειάζονται ελάχιστο χρόνο για να βράσουν), το στραγγίζουμε, το βάζουμε σε μια προθερμασμένη πιατέλα σερβιρίσματος και τα αναμιγνύουμε με τη σάλτσα και τον τεμαχισμένο άνηθο. Ρίχνουμε από πάνω το πιπέρι και σερβίρουμε αμέσως.