Υλικά (1 ταψί)
Για ταψί 35x40 εκ.:
1 1/2 κιλό σπανάκι
5-6 κρεμμυδάκια φρέσκα (ψιλοκομμένα)
1 ματσάκι άνηθο (ψιλοκομμένο)
350 γρ. τυρί φέτα (τριμμένη)
1 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
2 αυγά
500 γραμ. φύλλο κρούστας
1 1/2 κιλό σπανάκι
5-6 κρεμμυδάκια φρέσκα (ψιλοκομμένα)
1 ματσάκι άνηθο (ψιλοκομμένο)
350 γρ. τυρί φέτα (τριμμένη)
1 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
2 αυγά
500 γραμ. φύλλο κρούστας
Εκτέλεση
Καθαρίζετε και πλένετε το σπανάκι με άφθονο νερό. Το κόβετε σε μεγάλα κομμάτια και το ρίχνετε σε τρυπητό. Το πασπαλίζετε με αλάτι και το στύβετε με τα χέρια σας να βγάλει τα υγρά του. Ρίχνετε το σπανάκι σε βαθιά λεκάνη και προσθέτετε τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, τη φέτα, λίγο λάδι και τα αυγά. Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε το μίγμα.Λαδώνετε το ταψί και στρώνετε τα μισά από τα φύλλα, λαδωμένα ένα-ένα. Χαράζετε την πίτα σε κομμάτια και αλείφετε την επιφάνεια ης με λίγο ακόμη λάδι.
Τοποθετείτε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνετε την πίτα στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια της.