Εύκολη πουτίγκα
Εύκολη συνταγή για εργαζόμενους και για αυτούς που τώρα αρχίζουν να ασχολούνται με την ζαχαροπλαστική ή για αυτούς που δεν έχουν και πολύ χρόνο.
Υλικά
400 γρ. κρέμα γάλακτος
100-150 γρ. ζάχαρη άχνη
1 φλιτζάνι τριμμένο καρύδι
1/2 φλιτζάνι ξανθές σταφίδες
1 ποτήρι του κρασιού κονιάκ
ξύσμα πορτοκαλιού
6 φύλλα ζελατίνη σοκολάτας
1 φύλλο παντεσπάνι
100-150 γρ. ζάχαρη άχνη
1 φλιτζάνι τριμμένο καρύδι
1/2 φλιτζάνι ξανθές σταφίδες
1 ποτήρι του κρασιού κονιάκ
ξύσμα πορτοκαλιού
6 φύλλα ζελατίνη σοκολάτας
1 φύλλο παντεσπάνι
Εκτέλεση
Χτυπάμε την παγωμένη κρέμα γάλακτος στο μίξερ έως ότου δέσει .Προσθέτουμε την άχνη, το τριμμένο καρύδι και το ξύσμα πορτοκαλιού.Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τα 6 φύλλα ζελατίνας με ένα φλιτζάνι νερό σε μέτρια θερμοκρασία και τα ανακατεύουμε να λιώσουν.
Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει ρίχνουμε το κονιάκ και προσθέτουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ.
Ανακατεύουμε καλά με το μίξερ.
Βάζουμε το φύλλο παντεσπάνι σε μια φόρμα και γεμίζουμε με το σοκολατένιο μείγμα. Βάζουμε την πουτίγκα στο ψυγείο 2-3 ώρες και τη γαρνίρουμε με φρούτα όπως φράουλες, μπανάνες καρύδια και σαντιγί.