Πουτίγκα με σάλτσα σοκολάτας 3 ψήφοι

Από ΑΝΔΡΕΑΣ Α.
Πουτίγκα με σάλτσα σοκολάτας
Μια πρωτότυπη συνταγή για πουτίγκα. Κρύα με ζεστή σάλτσα σοκολάτας. Κι επειδή το μπαγιάτικο ψωμί δεν το αξιοποιούμε μονό στους κεφτέδες και στις αυγοφέτες, δοκιμάστε κι αυτή τη συνταγή.
 
 

Υλικά

2 κούπες γάλα
1 κούπα γάλα εβαπορέ
2 αυγά
2 κουτ. σούπας σκόνη κακάο
3 κουτ. σούπας ζάχαρη
6 χοντρές φέτες μπαγιάτικο ψωμί
1 κουτ. γλυκού βανίλια

Για τη σάλτσα σοκολάτας:
300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
1 1/2 κούπα γάλα

Εκτέλεση

Λαδώνουμε ένα ταψί και τοποθετούμε τις φέτες ψωμί. Βάζουμε σε ένα σκεύος τα δυο ειδή γάλακτος με το κακάο και τα ζεσταίνουμε ανακατεύοντας καλά και γρήγορα. Το μείγμα πρέπει να είναι χλιαρό, δεν πρέπει να κάψει. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και προσθέτουμε τη βανίλια. Όταν γίνει μια απαλή κρέμα προσθέτουμε το γάλα με το κακάο και χτυπάμε καλά. Ρίχνουμε το μείγμα πάνω στις φέτες, προσέχοντας να καλυφθούν όλες καλά. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε την πουτίγκα για 40 λεπτά ή μέχρι να σταθεροποιηθεί. Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει καλά και το κόβουμε κομμάτια. Το διατηρούμε στο ψυγείο. Σερβίρεται με ζεστή σάλτσα σοκολάτας.

Σάλτσα:
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά το γάλα με τη σοκολάτα. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
2 αστέρια από 3 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες