Υλικά
Για το παντεσπάνι:
1 κούπα αλεύρι
10 γρ. μπέικιν πάουντερ
4 αυγά
1 κούπα καρύδια σπασμένα
1 κούπα ζάχαρη βανίλια
Για το σιρόπι:
350 γρ. νερό 700 γρ. ζάχαρη
μια μπαλίτσα γλυκόζη
ξινό
Για την κρέμα:
1 κιλό γάλα
5 αυγά
375 γρ. ζάχαρη
75 γρ. αλεύρι
75 γρ. νισεστέ
βανίλια
2 πακετάκια φρουί ζελέ φράουλα ή κεράσι
1 κούπα αλεύρι
10 γρ. μπέικιν πάουντερ
4 αυγά
1 κούπα καρύδια σπασμένα
1 κούπα ζάχαρη βανίλια
Για το σιρόπι:
350 γρ. νερό 700 γρ. ζάχαρη
μια μπαλίτσα γλυκόζη
ξινό
Για την κρέμα:
1 κιλό γάλα
5 αυγά
375 γρ. ζάχαρη
75 γρ. αλεύρι
75 γρ. νισεστέ
βανίλια
2 πακετάκια φρουί ζελέ φράουλα ή κεράσι
Εκτέλεση
Για το παντεσπάνι: Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και την βανίλια, ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν και συνεχίζουμε το χτύπημα. Τέλος ρίχνουμε και τα καρύδια και χτυπάμε για 1 λεπτό ακόμα. Αδειάζουμε το μείγμα σε μεγάλο και βαθύ πυρέξ και το ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 40 λεπτά.Για το σιρόπι: Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη και τη γλυκόζη για 2 λεπτά και πριν το κατεβάσουμε από τη φωτιά ρίχνουμε λίγο ξινό στη μύτη του κουταλιού του γλυκού). Κρύο το σιρόπι το ρίχνουμε στο καυτό παντεσπάνι.
Για την κρέμα: Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το αλεύρι και το νισεστέ και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το γάλα όπου ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει. 1 λεπτό πριν το κατεβάσουμε από τη φωτιά ρίχνουμε τα αυγά και τη βανίλια. Ρίχνουμε την κρέμα ζεστή πάνω στο σιροπιασμένο παντεσπάνι μέχρι να καλυφθούν καλά τα τοιχώματα του πυρέξ. Το αφήνουμε να κρυώσει.
Φτιάχνουμε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες στο κουτί και το βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει ελαφρώς.Έπειτα το ρίχνουμε πάνω από την κρέμα έτσι ώστε να γίνουν 3 στρωματά: παντεσπάνι, κρέμα, ζελέ. Το βάζουμε στο ψυγείο και είναι ένα δροσερό και πεντανόστιμο γλυκό.
Το κόβουμε σε κομμάτια όταν παγώσει.