Χριστουγεννιάτικη πουτίγκα 7 ψήφοι

Από ΓΙΟΥΛΗ Τ.
Χριστουγεννιάτικη πουτίγκα
 
 

Υλικά (8-12 μερίδες)

2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι
3 κουτ. γλυκού μπέικιν
1/2 κουταλάκι κανέλα
1/4 κουταλάκι γαρίφαλο
1/2 κουταλάκι αλάτι
λίγη βανίλια
1/2 φλιτζάνια βούτυρο
3/4 φλιτζανιού ζάχαρη καστανή
2 αυγά
3/4 φλιτζανιού γάλα
1/2 φλιτζάνι αποξηραμένα φρούτα ψιλοκομμένα
1/2 φλιτζάνι χονδροκομμένα καρύδια

ΣΑΛΤΣΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ:
1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
1/2 φλιτζάνι γλυκόζη
2 κουταλιές βούτυρο
1 κουτάλια χυμό λεμονιού
1/2 κουταλίτσα ξύσμα πορτοκαλιού

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε και κοσκινίζουμε όλα μαζί τα 7 πρώτα υλικά. Στη συνέχεια χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη να αφρατέψει και ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά. Χαμηλώνουμε το μίξερ και ρίχνουμε εναλλάξ το γάλα και τα στερεά υλικά και τέλος τα φρούτα και τα καρύδια και ανακατεύουμε απαλά. Αδειάζουμε το μίγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για πουτίγκα και ψήνουμε στους 120 για 2 ώρες. Για να δούμε αν έχει ψηθεί βυθίζουμε μια οδοντογλυφίδα κι αν βγει καθαρή είναι έτοιμο. Την αφήνουμε στην φόρμα για 5 λεπτά και μετά την αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα. Περιχύνουμε με την μισή σάλτσα πορτοκαλιού και σερβίρουμε ζεστή με την υπόλοιπη σάλτσα δίπλα σε μπολάκι.

ΠΩΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ:
Ανακατεύουμε πάνω στη φωτιά, την ζάχαρη με το χυμό πορτοκαλιού και βράζουμε για 5 λεπτά. Τέλος ρίχνουμε την γλυκόζη, το βούτυρο, το λεμόνι και το ξύσμα, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
3 αστέρια από 7 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες