Κρεμά καταλανα με κανέλα 2 ψήφοι

Από ΜΑΡΙΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
Κρεμά καταλανα με κανέλα
 
 

Υλικά

200 γρ. ζάχαρη
4 κρόκοι αυγών
1 κ. σ. καλαμποκάλευρο
1 ξυλάκι κανέλα
ξύσμα από ένα λεμόνι
500 ml γάλα

Εκτέλεση

Χτυπήστε τους κρόκους και 150 γρ. ζάχαρη μαζί σε ένα μπολ μέχρι να δέσουν. Προσθέστε την κανέλα, το ξύσμα και το γάλα. Ζεστάνετε αργά το μείγμα, ανακατεύοντας διαρκώς, μέχρι να πήξει αρκετά. Βγάλτε το από τη φωτιά. Αφαιρέστε την κανέλα και χωρίστε το μείγμα σε 4 πυρίμαχα μπολ. Αφήστε τα να κρυώσουν λίγο και βάλτε τα στο ψυγείο.
Πριν σερβίρετε το επιδόρπιο, απλώστε στις επιφάνειες την υπόλοιπη ζάχαρη και ζεστάνετε το γκριλ. Τοποθετήστε τα μπολ κάτω από το γκριλ μέχρι να καραμελώσει η ζάχαρη.
Σερβίρετε άμεσα.
1 αστέρια από 2 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες